The Beats of Freedom

następny wątek
poprzedni wątek
   Forum www.multikino.pl - forum Strona Główna » Dyskusje ogólne » Filmy Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Multikino
Newsomat

PostWysłany: Czw, 4 Mar 2010, 16:53    Temat postu: The Beats of Freedom Odpowiedz z cytatem

O filmie:
„Beats of Freedom - Zew wolności" to porywający film o narodzinach rocka w Polsce. Barwne wspomnienia kultowych muzyków i ich zaskakujące zwierzenia sprawiają, że film ten na długo zapada w pamięci. Daj się porwać ostremu brzmieniu i fascynującym, nieocenzurowanym historiom. Otwórz oczy i posłuchaj jak polski rock tworzył historię.

W czasach, gdy życie w Polsce kontrolował reżim, muzyka stała się fenomenem o kolosalnej sile rażenia. „Żelazna kurtyna" nie była w stanie zatrzymać rocka, a młodzi ludzie, dzięki tej muzyce, odnaleźli swoją przestrzeń wolności. Polski rock od początku stał w kontrze do zastanej rzeczywistości. Piosenki kruszyły stereotypy i tworzyły więzi między ludźmi. Swoistą enklawą wolności stał się festiwal w Jarocinie, barwnie pokazany w filmie dzięki niepublikowanym dotąd materiałom archiwalnym.

W filmie występują m.in.: Marek Niedźwiecki, Krzysztof Skiba, Jurek Owsiak, Kazik Staszewski (Kult), Muniek Staszczyk (T.Love), Kora Jackowska (Maanam), Tomek Lipiński (Tilt i Brygada Kryzys), Krzysztof Grabowski (Dezerter).

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Emka31

PostWysłany: Pią, 12 Mar 2010, 17:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widziałam dziś.
Ludzi chyba mało interesują takie filmy, skoro w sali byłam sama. Fakt, oglądałam wcześnie, więc może dlatego... ale do czego zmierzam, film momentami niespójny, chaotyczny, spodziewałam się też większej ilości faktów. Plusem są niesamowite zdjęcia i fragmenty koncertów. Moja ocena tego dokumentu 6/10

PS w tytule nie ma "The".
Ogląda profil użytkownika
   Forum www.multikino.pl - forum Strona Główna » Dyskusje ogólne » Filmy Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Strona 1 z 1

Skocz do: